2/12/2012

Ajoreitin suunnittelua

Olemme saaneet uuden lukijan. Toivotamme Sphin tervetulleeksi :)

Tätä vuotta on eletty jo kuutisen viikkoa ja siinä ajassa on ehtinyt tapahtua vaikka mitä. Lumikk0 on vaihtanut työpaikkaa ja minullekin tarjottiin vakituista työpaikkaa, jonka otin ilomielin vastaan. Työpaikan vaihtumisen johdosta saatiin matkakassaan siirrettyä kerralla reilummin rahaa ja nyt budjettilaskelmat näyttävät hyviltä.

Hurrikaani-postauksessa mietimme mahdollista ajoreittiä ja nyt olisi mielessä myös toisenlainen reitti.

Lumikk0 huomasi myös auton vuokrauksessa joitain lisäkustannuksia, joita emme ole ottaneet aiemmin huomioon. Kävi ilmi, että tulee halvemmaksi vuokrata auto pidemmäksi aikaa kerralla ja näillä fiiliksillä vuokraamme auton Newarkin lentokentältä ja palautamme sen sinne kahden viikon jälkeen.



Reitti on jotakuinkin 3 000 kilometriä ja pisin matka tulee tehtyä heti matkan alussa Philadelphian ja Richmondin välillä. Osavaltioita tulemme näkemään kymmenen. Kymmenen! Voi tsiisus, oikeasti jouduin laskemaan ihan kartta nenällä, että mistä me ajetaan ja missä menee minkäkin osavaltion raja. Kymmenen!

New Yorkin osavaltio on iso ja New York City eli NYC on se mesta. Mutta NYC ei kuitenkaan ole osavaltion pääkaupunki.

New Jerseyn osavaltiosta vuokrataan ilmeisesti sitten se auto, Newarkin lentokentältä.

Pennsylvaniassa yövytään yksi yö, kaupungissa nimeltä Philadelphia.

Delawaren läpi ajetaan mennessä ja tullessa.

Marylandissa ajetaan Baltimoren läpi Washingtoniin. Washington DC on Yhdysvaltojen pääkaupunki ja DC ei kuulu mihinkään osavaltioon, vaan se on oma pieni piirikunta.

District of Columbia eli suomalaisittain Columbian liittopiirikunta. Nimi juontaa Amerikan löytäjään Kristoffer Kolumbukseen.

Virginiassa ollaan myös mennessä ja tullessa. Mennessä tutustumme paikkaan nimeltä Richmond. Tullessa seikkaillaan Virginia Beachissa.

North Carolinassa on suuret korkeuserot ja se saa minut varmasti kaivamaan kameran käteen. Ikään kuin se kamera ei muutenkin ole koko aikaa kädessä... =) Pohjoisessa Carolinassa tutustumme Charlotteen.

Georgiassa vietetään pidennetty viikonloppu jo varatussa hotellissa. Georgian Atlantassa on tarkoitus hullutella Six Flagsin huvipuistossa.

South Carolinan läpi ajetaan jo Atlantaan mennessä, mutta South Carolinaankin jäädään hieman pidemmäksi aikaa. Näillä suunnitelmilla ajetaan Columbian kautta rannikolle romanttisiin tunnelmiin ja vedetään henkeä Jacksonvillessa.

Virginia Beachissa olisi tarkoitus viettää useampi yö ja sieltä ajella vähän eri reittiä takaisin Philadelphian kautta takaisin Newarkin lentokentälle.

Näillä fiiliksillä jatketaan reissun suunnittelua, mutta ei kuitenkaan liikaa.

2 comments:

  1. Kiitokset tervetulotoivotuksesta. Mukavaa päästä mukaan heti aluksi ja nähdä matkailua jo suunnitteluvaiheesta. (vähän kun itsekkin olisi lähdössä matkalle!) :)

    ReplyDelete
  2. Jep, siksipä tällaisia blogeja on kiva lukea, voi elää mukana tunnelmassa. Varmaan ihan ymmärrettävää, että näin suunnitteluvaiheessa ei tule hirveästi tekstiä, mutta matkalla aiotaan päivittää sitten oikein urakalla :D

    ReplyDelete

Please leave a comment :)